دوشنبه ٢٧ دی ١٣٩٥
به وب سایت مرکز فرهنگی ایران در استکهلم خوش آمدید.

  

عضویت در سرویس خبری
نام :   
ایمیل :   

 

 

غذاهای محلی
غذا، به هر ماده ای که موجود زنده از طریق خوردن و آشامیدن ترکیبات ضروری و مواد مغذی که برای رشد مناسب، بازسازی و تامین انرژی لازم به بدن خود برساند گفته می شود. در واقع غذا منبع اصلی تولید انرژی و رشد در جانوران است. البته امروزه نه تنها غذا را مهم ترین تامین کننده مطلوب انرژی برای رشد بدن به شمار می آورند بلکه آن را به عنوان یکی از مهم ترین راه های جذب گردشگری در کنار دیگر جاذبه های طبیعی، تفریحی، تاریخی و باستانی کشورها می دانند، به طوری که در سال ۲۰۰۱، تنوع غذاهای سنتی و محلی به عنوان « گردشگری غذا و پختنی ها» یاد شده است.

تنوع غذاهای سنتی ایران در انواع: آش ها، پلوها، خورشت ها، دلمه ها، شامی ها و کتلت ها، سوپ ها، کوکوها، کوفته ها و دسرهای سنتی است:


 آش ها
آش از غذاهای اصیل و سنتی ایران است که در سراسر ایران و براساس طبیعت مناطق جغرافیایی پخته می شود. این غذا از تنوع زیادی برخوردار است که شامل: آش رشته، آش دوغ، آش ماست، آش شله قلمکار، آش جو، آش میوه، آش ترش، آش انار، آش ترخینه، آش شلغم، آش غوره و غیره می باشد. مواد تشکیل دهنده بیشتر آش ها عبارتند از: انواع سبزی ها، انواع حبوبات و پیاز داغ.


انواع پلوها
پلو، مهم ترین و اصلی ترین غذای سفره ایرانی ها در مراسم ها، مناسبت ها و مهمانی ها به شمار می آید که به صورت کته و آبکش شده تهیه می شود. این غذا را می توان هم به همراه انواع خورش ها سرو کرد و هم می توان به همراه گوشت، سبزی و یا انواع حبوبات دم کرد. ماده اصلی پلو برنج می باشد. نزدیک به ۹۰ درصد کشت برنج در ایران محدود به استان های شمالی ایران است. ولی با این حال استفاده از برنج در سراسر ایران رواج دارد. علاوه بر این که برنج به همراه خورش و یا انواع سبزی ها و حبوبات پخته می شود، از زعفران و زرشک نیز در تزیین انواع پلوها استفاده می شود که این یکی از مشخصات پلوهای ایرانی است.
انواع پلو های ایرانی عبارتند از: زرشک پلو، باقالی پلو، لوبیا پلو، سبزی پلو، آلبالو پلو، شیرین پلو، عدس پلو و رشته پلو.


خورش ها 
خورش یا خورشت در آشپزی ایرانی اهمیت فراوانی دارد. این غذا بیشتر به همراه پلو مورد استفاده می شود. خورش های ایرانی همانند انواع پلوها از غذاهای روزانه، میهمانی ها و مراسم رسمی ایرانیان به شمار می آید و مواد تشکیل دهنده آن، بیشتر شامل: گوشت، انواع سبزی های خشک و تازه، انواع حبوبات مثل؛ عدس و لوبیا است. انواع خورش های ایرانی عبارتند از: خورش قرمه سبزی، خورش قیمه، خورش فسنجان، خورش کرفس، خورش مرغ، خورش بامیه یا خورش بادمجان، خورش کنگر، خورش بادام کرمانشاهی.


تلگرام مرکز فرهنگی

خبرنامه های رایزنی

کتابی جالب برای آموزش زبان فارسی برای انگلیسی زبانان، در این کتاب علاقمندان علاوه بر آشنایی با 2000 لغت و اصطلاح فارسی،با فرهنگ ایران هم آشنا می شوند.

 

آمار بازدید
 بازدید امروز : 288 | کل بازدید : 587597